Voorzichtig onkruid bestrijden bij je eigen moestuin

Voorzichtig onkruid bestrijden bij je eigen moestuin

Als je een moestuintje hebt dan wil je natuurlijk niet er volledig ingaan als het aankomt oponkruid bestrijden. Het is belangrijk dat je plantjes niet dood gaan en dat je natuurlijk nog wel je groente uit je eigen moestuin kan eten. Met milde bestrijders is dit gewoon mogelijk en zal je plantje of je oogst absoluut niet beschadigen. Dit is natuurlijk waar je naar opzoek bent met een eigen moestuin.

Zaden kopen voor je eigen moestuin

Het is steeds populairder om je eigen moestuin te beginnen en biologische groente te kweken. Het voordeligste om een moestuin te verbouwen is door met zaden te beginnen. Je kan zozaden kopen van je favoriete groente en hier aardig wat van uitplanten. Uiteraard kan je ook een gedeelte uitzaaien en de rest van de zaden gebruiken bij de volgende zaaiing. Binnen de kortste keren beginnen de plantjes te ontkiemen en kweek je de mooiste planten in je eigen achtertuin. Een moestuin aanleggen hoeft geen droom meer te zijn, maar doe je heel gemakkelijk zelf.

Bloemzaden planten

Je eigen tuin is natuurlijk iets waar je trots op bent. Het enige nadeel is dat er vaak al snel onkruid tussen de tegels ontstaat. Onkruid is meestal vrij hardnekkig en het is belangrijk om goede bestrijdingsmiddelen te gebruiken. Toch wil je ook weer niet dat er na het gebruik vanbestrijdingsmiddelen geen enkel plantje meer in je tuin groeit. Het is dus belangrijk om een balans te vinden tussen het bestrijden van onkruid en het laten groeien van je eigen gewassen.

Bloemen planten met zaden

Bloemen kan je natuurlijk helemaal opgekweekt kopen, maar het is veel voordeliger om de bloemen te planten met zaden. Voor slechts een paar eurocent kan je zaden kopen en deze in je eigen achtertuin planten. Plaats ieder seizoen nieuwe zaden en geniet zo telkens weer van nieuwe planten en kleuren in je achtertuin.

Bloembollen gebruiken voor nieuwe bloemen in de tuin

De populairste manier van zaaien is in Nederland natuurlijk bloembollen planten. Het hoort natuurlijk bij het echt Hollandse gebruik om in het voorjaar te genieten van wilde tulpen in de eigen achtertuin. De mooiste bloembollen worden natuurlijk gebruikt om de groenstroken weer wat meer kleur te geven in het voorjaar. Vaak worden deze bloembollen al in de winter geplant om er vervolgens in het voorjaar van te kunnen genieten.

Haal de lente in huis met bloembollen planten

Het is één van de eenvoudigste manieren om de lente in huis te halen door de bloembollen in de eigen tuin te planten. Voor je het weet zie je de bloembollen opkomen en kan je genieten van de prachtige kleur en praal in je achtertuin. Sommige bloembollen zijn ook geschrikt om in huis te zetten en zo vanuit huis te genieten van de aankomende lente.