4 tips over hoe geschilderde muren en kozijnen goed te onderhouden

Je hebt je muren en kozijnen laten schilderen door de WAM Groep, de schilder in Zaandam die bekend staat om zijn vakmanschap en betrouwbaarheid. Maar hoe zorg je ervoor dat je schilderwerk zo lang mogelijk mooi blijft? In deze blog geven we je een aantal tips om je geschilderde muren en kozijnen goed te onderhouden.

Tip 1: Reinig je muren en kozijnen regelmatig

Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om je schilderwerk te beschermen, is het regelmatig schoonmaken van je muren en kozijnen. Vuil, stof, vet en andere vlekken kunnen je schilderwerk aantasten en verkleuren. Daarom is het aan te raden om je muren en kozijnen minstens één keer per jaar te reinigen met een zachte doek en een mild schoonmaakmiddel. Zo verwijder je het vuil en houd je je schilderwerk fris en glanzend.

Tip 2: Vermijd scherpe voorwerpen en schurende middelen

Een andere manier om je schilderwerk te beschermen, is het vermijden van scherpe voorwerpen en schurende middelen die krassen of beschadigingen kunnen veroorzaken. Denk bijvoorbeeld aan spijkers, schroeven, sleutels, ringen, sieraden, schuursponsjes, staalwol of harde borstels. Als je iets wilt ophangen aan je muur of kozijn, gebruik dan liever plakband, haakjes of zuignappen die geen sporen achterlaten. En als je toch een kras of beschadiging hebt, repareer deze dan zo snel mogelijk met een beetje verf van dezelfde kleur.

Tip 3: Controleer je schilderwerk op scheuren of blaren

Een derde tip om je schilderwerk te onderhouden, is het regelmatig controleren van je schilderwerk op scheuren of blaren. Deze kunnen ontstaan door temperatuurverschillen, vocht, houtrot of slechte hechting van de verf. Scheuren of blaren kunnen leiden tot afbladderen of loslaten van de verf, wat de levensduur van je schilderwerk verkort. Daarom is het belangrijk om scheuren of blaren zo snel mogelijk te behandelen door ze weg te schuren en opnieuw te verven.

Tip 4: Schakel een professionele schilder in voor periodiek onderhoud

Een laatste tip om je schilderwerk te onderhouden, is het inschakelen van een professionele schilder voor periodiek onderhoud. Een professionele schilder kan je schilderwerk inspecteren, reinigen, repareren en indien nodig opnieuw schilderen. Zo zorg je ervoor dat je schilderwerk altijd in optimale staat is en dat je er zo lang mogelijk van kunt genieten. Bovendien kun je profiteren van de garantie die de WAM Groep biedt op al zijn schilderwerken.

Conclusie

Je geschilderde muren en kozijnen zijn een belangrijk onderdeel van je woning. Ze bepalen de uitstraling en de waarde van je huis. Daarom is het belangrijk om ze goed te onderhouden en te beschermen tegen vuil, beschadigingen en veroudering.

Met deze tips kun je zelf een hoop doen om je schilderwerk mooi te houden. En als je hulp nodig hebt, kun je altijd rekenen op de WAM Groep, de schilder in Zaandam die garant staat voor kwaliteit en duurzaamheid.

Ben je benieuwd hoe je het beste je kozijnen kan schilderen, lees dan meer hierover op onze website.

WAM B.V.

Eendrachtstraat 17

1531 DT Wormer

Tel. 075 6420460

Website: www.wamgroep.nl

E-mail: info@wamgroep.nl

Tags: