Verschillende typen vloeren

Het zal vast geen verrassing zijn als ik zeg dat er tegenwoordig heel veel verschillende type vloeren zijn waar je uit kunt kiezen. Of te wel de keuze is reuze! Dit is een voordeel, want daardoor kan iedereen wel een goede vloer kiezen die bij zijn of haar interieur of stijl past. Het nadeel kan alleen zijn dat je het overzicht kwijt kan raken. Dit kan het kiezen juist weer lastiger maken. Maar geen stress er zal altijd een goede type vloer voor jou tussen zitten. Om het een beetje overzichtelijker te maken lees je in dit artikel over twee verschillende type vloeren: houten vloeren en gietvloeren. Ik zal een aantal voor- en nadelen benoemen en uitleg geven. Hopelijk helpt dit artikel je om het keuzeproces makkelijker te laten verlopen.

Houten vloeren

Een houten vloer is een van de meest oude type vloeren. Daarom vinden veel mensen het ook een klassieke uitstraling hebben, met name als je kiest voor een donkere houtkleur. Daarnaast kun je een houten vloer in een aantal patronen laten leggen, waardoor je het helemaal kunt customizen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een visgraatpatroon, wat inhoudt dat je de vloer schuin in hoeken wordt gelegd en het lijkt een beetje op de graat van een vis, vandaar de naam. Het nadeel van een natuurlijk materiaal als hout is dat je het goed moet onderhouden. Het ‘leeft’ namelijk. Veel mensen vinden dat ook een voordeel, dat het hout ‘leeft’, want daardoor krijgt je vloer meer karakter en is elke plank 100% uniek.

Gietvloeren

Een modernere type vloer is een moderne gietvloer . Het laten ‘storten’ van zo’n vloer gaat vrij gemakkelijk. Het nadeel hiervan is wel dat je een perfecte vlakke ondergrond moet hebben dus dat er in de meeste gevallen geëgaliseerd moet worden. Maar daarnaast zijn er wel veel voordelen te benoemen van een gietvloer. Zo kun je helemaal zelf de kleur kiezen en het naar jouw persoonlijke wensen aan laten passen. Daarnaast is dit ideaal voor vloerverwarming en is het heel makkelijk schoon te maken, doordat het een perfecte vlakke vloer is.

Tags: