Bierglazen voor het perfect proeven van je favoriete bier

Bij het proeven van bier gebruik je verschillende zintuigen. De geur is hierbij ontzettend belangrijk. Door op een bepaalde manier bier te ruiken kan je veel beter de smaken ontdekken die erin verwerkt zijn. Bij een Heineken pilsje ga je natuurlijk geen uitgebreide proeverij doen. Maar wel bij speciaal bieren die ontwikkelt zijn in Belgische of Duitse brouwerijen. Er zijn unieke hop soorten gebruikt om jouw drank te brouwen. Het onderscheid kan je proeven door je zintuigen beter te gebruiken. Er zijn speciale bierglazen ontwikkelt om jouw bier beter te proeven. De onderkant van het glas is vrij breed, waardoor de bier zich beter ontwikkelt. De bovenkant loopt smal toe, waardoor je veel beter de verschillen kan ruiken. Dit soort bierglazen kan je eigenlijk alleen online kopen in speciaal winkels zoals de bierglazen shop.

Wat is het voordeel van bierglazen waarmee je kan proeven?

De speciale bierglazen waarmee je kan proeven zijn echt gemaakt voor de speciaal bieren. Er is zelfs gebruik gemaakt van kristalglas om de glazen te blazen. Door te werken met kristalglas komt het biertje nog beter tot z’n recht. Het glas is helder waardoor je ook beter de kleur kan onderscheiden. Het proeven van een biertje begint met het bekijken van de kleur. Daarna komt pas de geur. Dit speciale glas is er echt voor gemaakt om al deze punten succesvol te zijn. Het grootste voordeel van dit glas is dat je veel beter proefnotities kan maken.

Organiseer je eigen bierproeverij met bierglazen om te proeven!

Als je speciale bierglazen hebt om mee te proeven, dan kan je zelfs je eigen bierproeverij houden. Haal er een paar vrienden bij en nodig ze uit om samen een biertje te drinken. Neem allemaal speciaal bieren mee en proef welk biertje nou echt lekker is. Maak zelfs notities met smaken die je proeft en je hebt al snel een gezellige avond!

Tags: