Van vroeger al

Advertenties zijn van alle tijden. Zelfs in de vroegere middeleeuwen kwamen advertenties al voor, waarmee ondernemers probeerden klandizie te vergaren. Vandaag de dag zie je het overal terug. Je hebt posters, plaatjes, advertenties, oproepen en ga zo nog maar even door. Er bestaat zelfs iets als de deurverkoper, iemand die de deuren af gaat om een product of dienst te verkopen. Niet iedereen zit hierop te wachten en het is ook niet geschikt voor ieder bedrijf. Vooral goede doelen of non-profit organisaties zetten hierop in. Maar wat is dan de juiste vorm van marketing voor jouw bedrijf? Waarmee breng je jouw product of dienst het best aan de man?

Anders per onderneming

Dat verschilt nogal per onderneming. Je marketingafdeling moet dan ook goed op de hoogte zijn van wat je precies wilt doen met jouw dienst of product. Je doelgroep kan daarmee beter worden bepaald en zo breng je alles zo goed mogelijk aan de man. Maar laat je niet gek maken door wat iedereen om je heen doet. Zet bijvoorbeeld ook dik in op zoekmachines en de functies van linkbuilders. Linkbuilders zorgen ervoor dat bepaalde links op internet doorverwijzen naar jouw website. Hierdoor zal jouw bedrijf hoger in de zoekmachine resultaten eindigen. Maar daar houdt het echter niet op.

Specifiek zoeken

Zoekmachines zoeken steeds beter en steeds specifieker. Dit betekent dat wanneer jij zoekt in de omgeving van, bijvoorbeeld, Zaandam, de resultaten hier ook voornamelijk zullen worden vergaard. Als jouw onderneming zich daar bevindt is het belangrijk dat je marketing zich daar dan ook vooral op richt. Marketing Zaandam zou dan je speerpunt moeten zijn, en zeker ook een linkbuilder Zaandam. Het voordeel hiervan is namelijk dat mensen uit Zaandam bij het zoeken naar jouw vakgebied, eerder bij jouw onderneming uit zullen komen.

Blijf groeien

Je onderneming draaiende houden is natuurlijk het allerbelangrijkste. Dat geldt voor iedere ondernemer. Onderschat daarom ook niet de kracht van sterke marketing. Zonder het vergaren van klandizie kun je niet hopen op een groeiende onderneming. Dat wisten ze in de Middeleeuwen al en dat is nu, vele eeuwen later, absoluut niet verandert. Al is de vorm wellicht niet meer hetzelfde.