Waarom is linkbuilding belangrijk?

Er zijn zó ontzettend veel dingen die belangrijk zijn voor je bedrijf. Je moet er aan denken, je moet er over nadenken, je moet actie nemen, je moet de resultaten monitoren en je moet het evalueren. Dat geldt niet alleen voor marketingactiviteiten en dergelijke, maar voor álles in je bedrijf. Dat is niet erg, maar het kost je wel veel tijd. Gelukkig kun je nog altijd prioriteiten stellen en voor jezelf op een rijtje zetten, wat écht het allerbelangrijkste is. Wat betreft de vindbaarheid van je bedrijf, denken wij dat linkbuilding vaak vergeten wordt. Dit is een zeer belangrijk deel van onlinemarketing en daar zijn wij van mening dat je hier best wat meer aandacht aan mag besteden. Waarom het zo belangrijk is? Dat vertellen we je in deze blog. 

Wat is linkbuilding?

Laten we je eerst maar eens vertellen wat linkbuilding is. Als je dit niet weet, is het namelijk heel lastig om een oordeel te vellen over het belang hiervan en dat snappen we. Als je dit al weet, hoef je dit stukje niet te lezen en kun je door naar de volgende alinea. Linkbuilding is een manier om links op andere sites (lees: elke site behalve de jouwe) te verkrijgen die verwijzen naar jouw eigen site. Dit worden ook wel backlinks of inbound links genoemd. De links worden meestal geplaatst in blogs die je zelf schrijft of laat schrijven door een marketingbureau. Vaak moet je geld betalen om die links te mogen plaatsen op iemands site. Voor niets gaat de zon op, dat begrijp je natuurlijk ook wel. 

Autoriteit met linkbuilding

De eerste reden waarom linkbuilding zo ontzettend belangrijk is, is omdat het autoriteit weergeeft. Dit komt doordat je geloofwaardig wordt, in de ogen van Google, op het moment dat anderen naar jouw website verwijzen. Dat geldt overigens niet alleen voor Google, maar voor vrijwel elke zoekmachine. We gebruiken Google uitsluitend als voorbeeld omdat het veruit de meest gebruikte zoekmachine ter wereld is. Daarnaast is het zo dat wanneer een website mét autoriteit verwijst naar jouw website, je dat nog meer vertrouwen oplevert. En waarom dat vertrouwen van Google zo belangrijk is? Als ‘blijk van waardering’ voor het vertrouwen dat je hebt opgebouwd, geeft Google je een hogere ranking in de zoekresultaten. Dit maakt jou meer vindbaar. Fijn toch, of niet dan? 

Meer organisch verkeer 

Doordat je hoger in de zoekresultaten komt, wordt je organische verkeer ook automatisch hoger. Dit komt omdat je simpelweg beter vindbaar bent. Daarnaast komt het ook doordat je links hebt op andere websites die naar jouw website verwijzen. Er zijn waarschijnlijk genoeg mensen die op die link klikken. Om het allemaal nog mooier te maken; het verhoogde verkeer naar je website, is wederom een teken van vertrouwen. Ook dit zorgt weer voor een hogere ranking in de zoekresultaten. Daarnaast is het zo dat je verhoogde conversiepercentages ziet verschijnen, omdat er meer organisch verkeer naar je website komt door linkbuilding. Kortom; alleen maar winst! Ben jij al overtuigd van het nut van linkbuilding? Lees je ook verder in over SEO

Tags: