Tips voor een onvergetelijke budgetvakantie

Even volledig ontspannen of juist het avontuur opzoeken: er zijn talloze redenen waarom we graag reizen. Anno 2018 geeft men zelfs liever geld uit aan ervaringen dan aan materiële spullen, zo heeft onderzoek veelvuldig uitgewezen. Ondanks dat we maar wat graag geld uitgeven aan deze hobby, blijft het nu eenmaal een dure activiteit. Stroomt het reizigersbloed door je aderen maar heb je helaas niet het budget om telkens weer de hort op te gaan? Dat hoeft ook helemaal niet! In deze blog zetten wij een aantal tips op een rij zodat je ook met een klein budget een heerlijke vakantietijd zult hebben.budgetvakantie

Mi casa es su casa: huizenruil

Een kostenpost die vaak een groot gedeelte van je budget opslokt, is de accommodatie. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om in een tentje te gaan wildkamperen en zo geld te besparen, maar laten we eerlijk zijn – niet iedereen wordt hier blij van. Ben jij iemand die op vakantie liever ook geniet van het gemak dat je thuis hebt? Dan is het wellicht een idee om een huizenruil te doen! Er bestaan tal van websites waar reizigers elkaar kunnen vinden om zo’n soort ruil op te zetten. Zo bespaar je heel wat kosten, zodat je weer meer kunt besteden aan andere zaken.

Reis met de elektrische fiets

De auto is weliswaar een populair vervoermiddel voor vakantiegangers, maar deze manier van reizen brengt vaak wel de nodige kosten met zich mee. Benzine, parkeerplekken, een extra verzekering voor pechhulp in het buitenland… Tsja. Ben je sportief en vind je het heerlijk om in de buitenlucht te zijn? Ga dan eens op vakantie op de e-bike! Zo hoef je je geen zorgen te maken om alle extra kosten die je bijvoorbeeld wel hebt met een auto. Heb je nog geen e-bike? Je kunt zelfs overwegen een tweedehands elektrische fiets aan te schaffen; zo houd je toch weer een fijn extraatje over.

Doe research om nergens teveel te betalen

Als je je vantevoren goed inleest, zul je tijdens je vakantie nooit onnodig teveel betalen. Denk aan zaken als de fooi geven, richtprijzen voor bepaalde producten en diensten of bijvoorbeeld de commissie die je betaalt op pinnen in het buitenland. Wanneer je weet wat ‘’normaal’’ is, kun je hier rekening mee houden. Een taxichauffeur die je probeert af te zetten met een veel te hoge prijs of een ober die verontwaardigd reageert op jouw fooi zijn dan verleden tijd.