Kwalitatieve bedrijfskleding bestellen met deze tips

Bedrijfskleding bestellen is iets waar elke ondernemer op een zeker ogenblik wel mee te maken krijgt. In eerste instantie lijkt dit ook helemaal niet zo moeilijk te zijn, maar toch wordt het sterk aangeraden om hier even grondig over na te denken. Het is namelijk zo dat er in de praktijk nog steeds erg veel fouten worden gemaakt bij het bestellen van kleding voor in een bedrijf. Vaak wordt er bijvoorbeeld gekozen voor een onvoldoende kwalitatief materiaal of wordt er gebruik gemaakt van een pasvorm die bij de medewerkers niet in de smaak valt. Wil jij er zeker van zijn dat jouw bedrijfskleding alle vooropgestelde verwachtingen wel zal weten in te lossen? Hou dan zeker rekening met de tips op deze pagina!

Aan welke eisen moet bedrijfskleding voldoen?

De eerste vraag die je, je moet stellen bij bedrijfskleding bestellen heeft betrekking tot de eisen waar deze aan dient te voldoen. Deze eisen zijn uiteraard sterk afhankelijk van de situatie en de omgeving waarin de bedrijfskleding zal worden gebruikt. Globaal gezien is het echter zo dat professionele kleding ten minste moet voldoen aan de volgende vereisten:

  1. Ze moet over een zo optimaal mogelijke levensduur beschikken;
  2. Ze mag niet snel gaan verkleuren en / of krimpen;
  3. Ze moet eenvoudig te onderhouden zijn;
  4. Ze moet comfortabel zitten, ook wanneer er vele uren na elkaar wordt gewerkt;
  5. Ze mag niet snel gaan slijten of pillen;
  6. Ze dient over een zo aantrekkelijk mogelijke uitstraling te beschikken;

Heb je bedrijfskleding gevonden welke aan de hierboven aangehaalde eisen weet te voldoen? In dat geval zal je natuurlijk ook nog rekening willen houden met de kostprijs die eraan verbonden is. Bepaal op dit vlak gerust op voorhand welk budget je precies voor handen hebt.

De keuze van het materiaal is van cruciaal belang!

Het slechtste wat je kan doen bij bedrijfskleding bestellen is alleen maar rekening houden met de uitstraling van de kleding. Wanneer je dit doet is de kans namelijk bijzonder groot dat je zal kiezen voor het gebruik van bedrijfskleding van 100 procent katoen. Deze kledingstukken lijken in eerste instantie inderdaad mooier te zijn dan exemplaren die zijn gemaakt van reguliere  stof voor bedrijfskleding, maar in de praktijk wil dat wel eens tegenvallen. Werkkleding van honderd procent katoen zal immers al snel sporen van slijtage gaan vertonen. Door te kiezen voor een combinatie van polyester en katoen kan dit worden voorkomen.

Bedrijfskleding bestellen met bedrukking

De kwaliteit en duurzaamheid van je bedrijfskleding blijkt absoluut niet alleen maar uit het materiaal waar de kledingstukken uit zijn vervaardigd. Bovendien is het namelijk ook zo dat de kwaliteit mede wordt bepaald door het soort bedrukking waar gebruik van wordt gemaakt. Op dit vlak kan je een keuze maken uit twee verschillende mogelijkheden, namelijk:

  1. Borduren;
  2. Bedrukken;

In het merendeel van de gevallen wordt er bij bedrijfskleding bestellen de voorkeur gegeven aan borduren. Dit niet alleen omdat het er goed uitziet, maar ook omdat je op deze manier altijd bent verzekerd van de meest optimale kwaliteit en levensduur van jouw gekozen branding oplossing. Let wel, borduren is bij complexe logo’s niet altijd een mogelijkheid.