Kleding voor karate

Karate algemeen

Karate is een sport die veel wordt beoefend door kinderen maar ook door volwassenen. Karate staat bekend als een vechtsport en vindt haar oorsprong op de Ryukyu-eilanden van het huidige Okinawa in Japan. De sport is ontstaan uit de samenvoeging van het Chinese Kempo en de inheemse vechtkunsten van Okinawa. De kunsten werden ook wel te genoemd. Als je karate gaat beoefenen als sport dan wordt de nadruk hier gelegd op het gebruik van stoot-, trap- en afweertechnieken. Iemand die mee doet aan karate noemen we ook wel een karateka.

Geschiedenis van karate

Karate is vanuit Okinawa naar het vaste land van Japan gebracht aan het begin van de 20e eeuw. In 1922 werd er voor het eerst een karate demonstratie gegeven. Daardoor is in 1924 op de Keio universiteit de eerste karateschool van Japan opgezet. Het is vanaf die tijd erg snel gegaan en steeds meer landen hebben de sport vanaf dat moment overgenomen. In Nederland doen ook veel mensen mee met karate en het is een goede sport voor kinderen en volwassenen.

Kleding voor karate

Als je zelf op zoek bent naar een goed karate pak of je wilt voor de kinderen een geschikt pak kopen zodat zij lekker kunnen sporten, dan kun je bij Aiki Budo je keuze maken. Er zijn dan verschillende mogelijkheden waar je uit kunt kiezen. Je kunt een compleet pak kopen, maar je kunt ook alleen de broek kopen. Het ligt er dus aan wat je nodig hebt. Het kan zijn dat je kinderen hard groeien en uit de vorige kleding uit zijn gegroeid en dan kun je hier een nieuwe broek bestellen zodat zij er een hebben die goed past. Er kan een keuze worden gemaakt voor bijvoorbeeld Tokaido Karate Kata Master of voor Karate Kumite special Rib Cloth. Het zijn allemaal eerlijke prijzen en de kleding wordt snel bij je thuis bezorgd als je hier je keuze nu gaat maken dus laat je inspireren en dan kun je hier je keuze maken voor jezelf, voor je kinderen of voor allebei.