Judo algemeen

Judo wordt gezien als de Japanse zelfverdedigingskunst en deze is in 1882 ontworpen door Jigoro Kano. Judo is een woord met een betekenis, het staat voor zachte weg. Het woordje do betekent weg. Als je judo kiest als sport dan word je ook wel een judoka genoemd. Deze sport is wereldwijd bekend en is ook een Olympische sport. Er kan een hoofdindeling worden gemaakt binnen de judopraktijk en dan wordt er een onderscheid  gemaakt in tachi-waza (staande gevecht) en ne-waza (gevecht op de grond).

Goede techniek

De judoka moet een goede techniek beheersen van het ukemi-waza valbreken. Da kan er een onderverdeling worden gemaakt in de gevechtstechnieken van judo. Er wordt onder andere een onderscheid gemaakt in nage-waza (werptechniek, worpen) en de katame-waza (controletechniek).

Judo oefenen

Voor judo is het belangrijk dat je uithoudingsvermogen goed is en dat je de juiste technieken beheerst. Dit kun je alleen onder de knie krijgen als je goed gaat oefenen. Voor kinderen geldt vaak een wekelijkse les of twee keer in de week trainen. Daar kun je nu zelf ook gebruik van maken. Je uithoudingsvermogen wordt namelijk veel beter als je meer gaat trainen en dat kun je bij deze sport wel gebruiken. Doe hier daarom je voordeel mee.

Geschikte judo kleding

Bij de sport judo hoort geschikte kleding. Je kunt bij Aiki Budo geschikte kleding vinden. Je kunt hier een compleet judopak kopen, maar je kunt ook alleen de broek bestellen of net wat je nodig hebt. De sport judo wordt veel beoefend en het gaat er om dat je kleding hebt die je goed past zodat je hier bij de sport je voordeel mee doet. Bij Aiki Budo ben je aan het juiste adres want hier krijg je snelle levering, kun je veilig betalen en zij heeft al jarenlang ervaring in deze branche en kan je van advies voorzien als je vragen hebt. Je weet nu waar je moet zijn als je judo kleding nodig hebt, namelijk bij Aiki Budo.