Hoe de goedkoopste autoverzekering vinden?

Op het moment dat u er voor kiest om een auto te kopen bent u verplicht om voor die auto meteen ook een passende verzekering af te sluiten. De autoverzekering is een in Nederland verplichte verzekering waar u bijgevolg niet omheen kunt. Dit is voor veel mensen een doorn in het oog. Het spreekt immers voor zich dat de verzekeringspremie van een autoverzekering in de praktijk behoorlijk kan oplopen. Het vinden van de goedkoopste autoverzekering is voor velen dan ook een absolute must. Geldt dat ook voor u? Dan kunnen de tips op deze pagina u daar ongetwijfeld bij helpen!

1.) Kies voor de gewone WA-verzekering

Wanneer het voor u belangrijk is dat de kosten van uw autoverzekering zo beperkt mogelijk gehouden kunnen worden is het altijd een goed idee om te kijken in de richting van een standaard WA-verzekering. Deze verzekering is de voordeligste type autoverzekering welke er op de markt is terug te vinden. U dient er echter wel rekening mee te houden dat er ook een keerzijde aan de medaille is. Het lage kostenplaatje zorgt er namelijk voor dat met dit type van autoverzekering uitsluitend de schade aan derden is ingedekt. De schade aan uw eigen voertuig zult u dan ook zelf moeten betalen. Wilt u toch liever dat ook de schade aan uw eigen auto is ingedekt? In dat geval heeft u nog de mogelijkheid om te kiezen voor een beperkte of een volledige casco verzekering. Deze beide verzekeringen zijn echter een stuk duurder.

2.) Vergelijk de autoverzekeringen bij verschillende verzekeraars

Zoals bij elke verzekering het geval is, is het zo dat ook de premie van de autoverzekering (sterk) kan worden beïnvloed door de verzekeraar die ze aanbiedt. Wilt u er zeker van zijn dat u de goedkoopste autoverzekering van Nederland kunt afsluiten? Dan is het dus altijd belangrijk om een vergelijking uit te voeren tussen de verschillende verzekeraars die ze aanbieden. Dit geldt uiteraard niet alleen voor de beperkt en volledig casco verzekeringen. In tegenstelling tot wat veel mensen wel eens durven vermoeden is het namelijk zo dat ook de premie van de WA-verzekering niet is vastgesteld. Ook voor dit type van autoverzekering doet u er dan ook goed aan om een vergelijking uit te voeren.

3.) Hou rekening met uw schadeverleden

Last but not least is er nog een extra belangrijke factor die een directe invloed zal uitoefenen op de kostprijs van uw autoverzekering. Het is namelijk zo dat elke verzekeraar ook het schadeverleden van de bestuurder mee zal nemen in diens premieberekening. Heeft u in het verleden te maken gekregen met enkele schadegevallen waarbij er sprake was van schade door uw eigen fout? In dat geval kan dat uiteindelijk zwaar gaan doorwegen in de premie die u voor uw nieuwe verzekering zult moeten betalen. Jammer genoeg valt hier bovendien ook maar weinig tegenin te brengen. Het enige wat u kunt doen is er voor zorgen dat u zo snel mogelijk schadevrije jaren opbouwt voor uw autoverzekering. In tussentijd zult u wellicht geen andere keuze hebben dan genoegen te nemen met de (aanzienlijk) verhoogde premie welke u voor uw autoverzekering zult moeten betalen.