Boek een weddingplanner

Is het de moeite waard voor een dromerig feest?

Een droom komt uit, de aanvraag is gedaan en hij of zij zei ja. Nu is het tijd om de bruiloft te plannen. Dat is buitengewoon spannend en op het eerste gezicht heel romantisch. Maar al snel wordt duidelijk dat het helemaal niet zo romantisch is. Zeker niet als het gaat om huwelijksplanning voor een groot bedrijf; dan is de organisatie buitengewoon complex en vooral zeer tijdrovend. De vraag die hierbij rijst is hoe deze viering toch zo stressvrij mogelijk kan worden gepland. Er is professionele hulp voor huwelijksplanning De zojuist gestelde vraag kan vrij gemakkelijk worden beantwoord. Er wordt professionele hulp gebruikt. Nu is het tijd om een ​​weddingplanner te boeken die echt voor alles zorgt en elke wens uit de mond van de bruid en bruidegom leest. Hier wordt werkelijk elke klif elegant omzeild.

Wat doet een weddingplanner precies?

Welke taken een weddingplanner eigenlijk heeft, hangt een beetje af van de taken waarvoor de bruid en bruidegom hem uiteindelijk zullen boeken. Meestal ondersteunt hij de bruid en bruidegom bij de volledige planning en organisatie van de bruiloft. Het is echter ook mogelijk om alleen losse deelgebieden te boeken. Zijn verantwoordelijkheid omvat bijvoorbeeld alle formaliteiten, evenals het creëren van een concept. Dit betreft onder meer de zoektocht naar de trouwlocatie, de huwelijksdecoratie, de kunstenaarsplaatsing, maar ook de kwestie van kleding of de menukeuze. Deze plannen hebben echter alleen betrekking op de voorbereiding van de huwelijksplanning. Het verloop van het eigenlijke festival is nog belangrijker.

Hier zorgt de weddingplanner voor het probleemloze en vlotte proces. Mochten er zich echter spontane complicaties voordoen, dan zullen de bruid en bruidegom daar niets van merken, omdat deze oplossingsstrategieën ook in handen zijn van de weddingplanner.

Je profiteert van de ervaring van de weddingplanner

Gewoonlijk organiseert een jonggehuwde precies één keer in zijn leven een bruiloft. Het ziet er natuurlijk heel anders uit als je een professional het werk laat doen. Hier profiteren bruid en bruidegom van jarenlange ervaring. Hij of zij is meestal zeer bekend met alle eventualiteiten die zich plotseling kunnen voordoen bij een huwelijksreceptie.

Hij kan dit dienovereenkomstig snel en effectief tegengaan. Daarnaast kan hij problemen met vooruitziende blik voorkomen. Zeker wanneer een weddingplanner vanaf het begin bij de huwelijksplanning betrokken is, kan hij snel en eenvoudig in het belang van de bruid en bruidegom beslissen of er impassies of onzekerheden zijn. Doordat hij zowel de leveranciers als de dienstverleners en de processen kent, kan hij de verdere organisatie en coördinatie overnemen als het bruidspaar nog bezig is met het huidige programma-item. Strikt genomen betekent dit dat een bruidspaar er zeker van kan zijn dat hun eigen huwelijk probleemloos en zonder incidenten verloopt. Daarnaast kun je vooraf met plezier uitkijken naar de bruiloft en hoef je niet helemaal gestrest te zijn over je eigen trouwdag.

De kosten van een weddingplanner

Ja, het is waar, de weddingplanner heeft een plek in het huwelijksbudget. Maar allereerst kunt u door het inhuren van een weddingplanner beslist onnodige kosten, verkeerde uitgaven en lange zoekopdrachten besparen. Meestal zijn de kosten voor de weddingplanner gebaseerd op het totale budget van het huwelijksfeest en bedragen ongeveer 10-15%. Dus als de kosten van een bruiloft rond de € 10.000, – bedragen, bedragen de kosten voor de weddingplanner ongeveer € 1.000 – 1.500. Maar er zijn ook weddingplanners die op uurbasis factureren. Het uurtarief kan tussen de € 50 en € 150 liggen.

Dat is zeker een hele klus, maar een ervaren weddingplanner boekt alleen dienstverleners waarop 100% kan worden vertrouwd. Hierdoor komen er geen onaangename verrassingen voor op de huwelijksdag. Vooral ervaren weddingplanners krijgen vaak kortingen van veel geboekte dienstverleners, die ze vervolgens doorgeven aan het bruidspaar.

Is een weddingplanner verplicht voor elke bruiloft?

Of je een weddingplanner moet kiezen, hangt vooral af van de grootte van het huwelijksfeest en je persoonlijk budget.

Uiteraard spelen ook uw eigen leefsituatie en persoonlijke wensen een doorslaggevende rol. De volgende criteria pleiten voor het inhuren van een weddingplanner Beide partners hebben een volledige baan en mogelijk zijn er al kinderen en is er nauwelijks vrije tijd over.

Het huwelijksfeest moet ver weg of mogelijk zelfs in het buitenland plaatsvinden. Het is belangrijk om te onthouden dat u nauwelijks de weg kent op deze plaatsen en dat de voorbereidingen zeker dubbel stressvol zullen zijn. Stellen die nog nooit met huwelijksfeesten te maken hebben gehad en simpelweg niet intensief met dit veelomvattende onderwerp willen omgaan, doen er zeker ook goed aan om dit werk aan professionals over te laten. Niet iedereen is een talent voor organisatie en je schuwt gewoon alle moeite, zelfs dan is het beter om een ​​weddingplanner aan je zijde te hebben.

Je kunt met de weddingplanner ook afspraken maken wat jullie zelf willen doen, dat varieert van veel tot je wil zelf alleen de ringen online uitzoeken bij 123 Gold, en verder helemaal niets.