6 Tips voor de perfecte bruiloft

Het is zo ver: jullie hebben besloten te gaan trouwen! Jullie hebben er al helemaal zin in en het plannen van de perfecte bruiloft kan beginnen. In deze spannende tijd komt er wel een heleboel op jullie af. Voorkom dat je in de stress schiet en begin ruim op tijd met plannen. Hierbij is het belangrijk dat jullie eerst de allerbelangrijkste dingen regelen en dan naar de details toewerken. Op deze manier kunnen jullie ook genieten van het proces dat naar jullie trouwdag leidt. Hier hebben we een aantal tips op een rijtje gezet die jullie helpen om de perfecte bruiloft te plannen.

Tip 1: De trouwkleding regelen

Vooral voor de bruiden is dit echt een van de allerbelangrijkste onderdelen van de bruiloft. Je wil er goed uitzien op je grote dag en de perfecte bruidsjurk vinden hoort daarbij. Begin echt op tijd met het zoeken naar de trouwjurk! Vaak moet jouw droomjurk in jouw maat besteld worden en op maat gemaakt worden. Dit kan veel tijd kosten, daarom is het niet slim om een paar weken van tevoren pas over je bruidsjurk na te gaan denken. Wil je een strapless trouwjurk of een jurk met kanten mouwen? Denk goed na over jouw ideale jurk en maak een afspraak om te passen. Zo vind je gemakkelijk de perfecte strapless trouwjurk! Misschien ben je op zoek naar de exotische uitstraling van Rembo bruidsjurken of wil je een klassieke look zoals de Sincerity trouwjurken. Oriënteer je voor jouw afspraak al op de verschillende ontwerpen en uitstralingen en jij vindt gemakkelijk een selectie Rembo bruidsjurken die je kunt gaan passen.

Voor de heren geldt ook: zorg op tijd voor een goed passend pak. Het liefst een die past bij de uitstraling van de bruid. Heren hebben vaak wat minder tijd nodig dan de bruiden, maar houd er zeker rekening mee dat een pak ook wel eens vermaakt moet worden. Ook dit neemt tijd in beslag, dus begin op tijd!

Tip 2: De gastenlijst samenstellen

Alle planning begint bij de gastenlijst. Als je weet wie jullie uit willen nodigen kunnen jullie pas gaan nadenken over een geschikte locatie, uitnodigingen en beginnen met het regelen van de catering. De hoeveelheid gasten die jullie willen uitnodigen bepaalt dus eigenlijk alles: ook het budget! Heb je het wat minder breed? Nodig dan alleen die mensen uit die je écht niet wilt missen. Wanneer je een wat groter budget te besteden hebt kun je de gastenlijst meer uitbreiden.

Tip 3: De locatie en de aankleding regelen

Ga verschillende locaties langs die jullie aanspreken. Let op de grootte van de locatie en de sfeer. Het is belangrijk dat de locatie de juiste sfeer heeft voor jullie bruiloft, dus let goed op wat jullie aanspreekt. Vergeet niet te vragen wat de locatie zelf kan regelen wat betreft de aankleding en wat jullie zelf moeten of willen regelen. Ook dit is afhankelijk van wat jullie willen op jullie grote dag. Willen jullie een chique diner aan mooie tafels of willen jullie een meer informele receptie? Zo kunnen jullie statafels huren voor een gezellige en informele sfeer. Jullie gasten kunnen dan gezellig rondlopen en met elkaar en jullie praten. Statafels huren hoeft niet perse een gedoe te zijn en kan een net zo chique sfeer geven als een diner aan een gedekte tafel. Denk bijvoorbeeld aan een chique tafelkleed met een mooie strik of een bloemstuk.

Tip 4: Regel een goede fotograaf

Jullie bruiloft verdient het om vastgelegd te worden op de meest prachtige foto’s. Bovendien is er niets leukers dan even met zijn tweetjes een leuke fotoshoot te doen, weg van alle drukte. Daarbij is het wel belangrijk dat je een goede fotograaf hebt waar jullie je prettig bij voelen. Zoek goed en bekijk daarbij vooral de portfolio’s van de fotograven. Dat iemand mooie landschapsfoto’s kan maken, betekent niet dat ze goed zijn in het fotograferen van mensen op een feest. Je hoeft niet de duurste fotograaf te nemen, maar een die kan doen waar jullie naar op zoek zijn en waarmee jullie een klik hebben.

Tip 5: Een bruiloft cateraar regelen

Of jullie nu een diner willen of kiezen voor een lopend buffet of alleen hapjes. Het is belangrijk om op tijd op zoek te gaan naar een bruiloft cateraar. Vraag verschillende offertes aan en bekijk de verschillende mogelijkheden. Shop goed rond, zodat jullie krijgen wat jullie lekker vinden voor de juiste prijs. Let er ook op of de bruiloft cateraar zorgt voor bediening of dat dit apart geregeld moet worden. Laat de catering niet alleen het eten regelen, maar ook de dranken. Vaak is er wel een drankarrangement te regelen.

Communiceer bovendien goed met jullie cateraar. Geef op tijd door hoeveel gasten er komen, want je betaalt de catering per persoon. Het is zonde als er door miscommunicatie te veel of te weinig eten en drinken is!

Tip 6: Zorg voor een bruidslijst

Op een bruiloft willen de gasten graag een cadeau meebrengen voor het bruidspaar. Natuurlijk kunnen jullie vragen om een envelop met inhoud, maar het is natuurlijk nog veel leuker om mooie cadeaus te krijgen waar jullie echt iets aan hebben. Dit kan door een bruidslijst samen te stellen! Op de bruidslijst zetten jullie cadeaus die jullie graag willen ontvangen en de gasten kunnen dan aangeven welk cadeau zij kopen. Dit kunnen jullie bij een winkel laten doen, zodat jullie niet weten wat jullie cadeau krijgen, terwijl voorkomen wordt dat de gasten dubbele cadeaus kopen.

Met deze tips kunnen jullie de perfecte bruiloft plannen en genieten van elke stap in het proces. Op jullie grote dag kunnen jullie genieten van alles dat gepland is, maar ook van alles dat ongepland is.