5 redenen waarom jouw hond in de hondenbench plast

Je hond hoort niet in de bench te plassen. Tijdens de zindelijkheidstraining van je pup kan het voorkomen dat het beestje in de bench plast, maar uiteindelijk moet je dit toch afleren. Lukt het niet om je hond af te leren in de bench te plassen? Dan is er wellicht meer aan de hand. In dit artikel lees je welke vijf mogelijke redenen er zijn dat jouw hond nog altijd in de hondenbench plast. Ook kan je hond in de auto plassen, omdat deze waarschijnlijk bang is, daarvoor kun je een speciale autobench kopen.

1: Je hond is nog erg jong

Als je hond nog erg jong is, heeft het beestje niet voldoende controle over de blaas. Zeker niet voor langere tijd. Laat je hond regelmatig uit en het plassen in de bench houdt vanzelf op.

 2: Het dieet van je hond is niet in orde

Het kan ook zo zijn dat het dieet van je hond niet goed is. Als je hond bijvoorbeeld te veel zout eet, gaat het beestje vanzelf meer drinken. Als je hond meer drinkt, wordt er ook meer geplast. Dit kan betekenen dat er in de bench wordt geplast.

3: Je hond heeft wormen

Heeft je hond wormen, dan kan het zo zijn dat het beestje in de bench gaat plassen. Laat je hond goed controleren bij de dierenarts en start een behandeling als er inderdaad sprake is van wormen.

4: Je hond heeft verlatingsangst

Als je hond verlatingsangst heeft, wordt hij angstig als je weg bent. Hierdoor kan het beestje in de bench gaan plassen.

5: Je hond heeft een blaasontsteking

Zijn bovenstaande oorzaken van het plassen in de bench niet van toepassing voor jouw hond, laat je je hond regelmatig uit en drinkt het beestje niet opvallend veel? Dan is de kans groot dat het plassen in de bench een medische oorzaak heeft. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je hond een blaasontsteking heeft of dat er problemen zijn met zijn prostaat. Laat dit onderzoeken door de dierenarts.

Tags: